Keltetőgép Gyártó KFT.

Czech Slovakian Românie German English
x

Kontakt


Stevlik Jozef
E-mail: stevlik.jozef@post.sk
Telefon: 00-421-944-414-671

PL Maschine modul rendszerű keltetőgépek

MODUL rendszerű keltetős vállalkozás kiépítése

A háztáji gépcsalád modulrendszerűen építhető, fejleszthető. Mint egy LEGO.

Az alap a háztáji keltetőgépek meghatározó eleme az SK60F típusú kompakt fűtőegység, amivel kisebb légtereket felfűthetünk. Tartalmazza a ventilátort, a fűtőelemeket, a hőmérséklet szabályzó elektronikát, és egy beépített digitális hőmérőt.

A modulrendszer kiépítése

Az SK60-hoz válasszuk a legegyszerűbb dobozformát, a kör alakút.
Így lesz az első gépünk, a HU 100SK. (Ára: 32 990 Ft)

Ha később meggondoljuk magunkat, mert pl. kellene egy nagyobb kapacitású gép, akkor kicserélhetjük, a kör alakú HU dobozt, a téglalap alakú HU dobozra. Ezzel a kapacitás 50%-kal megnő. (Plusz ktg: 7 600Ft)

Így a gépünk most már a HU 140SK lett.

Megint meggondoltuk magunkat, jó lenne, ha automatikus lenne a forgatás, eluntuk már a reggel-esti kézzel forgatást. Veszünk egy F100 típusú fordítóművet, amit csak bele kell tenni a kocka gépbe, pont bele illik, szerelni semmit sem kell, és kész az automatikus forgatású keltetőgépünk. (+ 25 990Ft) Típusunk most már a: HU 100FSK.

Megint meggondoltuk magunkat, jobb lenne egy komolyabb doboz szerkezet. Az a hungarocell mégsem olyan időtálló, váltsunk a MIDI-re. Elég csak a MIDI 140-es dobozt megvenni, átrakjuk a víztartó csatornákat, a tojásrácsot, bele a fordítóművet, a tetejébe az SK60F fűtőegységet, és eljutottunk a gépcsalád legkomolyabb modelljéhez, a MIDI 100FSK-hoz. (+ 32 990Ft)

Fokozatosan jutottunk el a legegyszerűbbtől a legkomolyabb modellig és nem kellett egyszerre a teljes költséget kifizetni, hanem ahogy belejöttünk, megjött a kedvünk, beletanultunk, fokozatosan nőtt a tudásunk, tapasztalatunk, úgy fejlődött a felszerelésünk is.
Nincs egyszeri nagy pénzkiadás, fokozatosan épül ki a rendszer!

Közben csak a kör HU, és a kocka HU doboz vált feleslegessé. De lehet, hogy azok sem feleslegesek! Mert ha, pl. visszatesszük az SK60 fűtőegységet a HU dobozba, és azt használjuk bujtatásra, akkor nem szutykoljuk össze a MIDI100FSK keltetőt.

(A bujtatás 3-4 napig tart, az a szutykos üzem, van hígtrágya, mocsok, tojáshéj, pihe, ami ideális a fertőzések kialakulásához. Ezért minél rövidebb ideig tartson, és utána takarítsuk ki, fertőtlenítsük a bujtatót. Azután berakhatjuk az újabb bujtatandó adagot.)

Ha veszünk még egy SK 60-ast, akkor a bujtatásra átrakás után azonnal indítható az új adaggal a MIDI keltető. Sőt! Azt is megtehetjük, hogy a MIDI keltetőbe többféle tojást rakunk, (mert sokféle baromfink van,). Csak arra kell figyelni, hogy a kikelések között legyen 4-5 nap szünet, és akkor a kör géppel le tudjuk bujtatni a sokféle állományt.

De azt is lehet, hogy a komolyabb kapacitású gépeket pl. a MIDI F500-ast is le tudjuk bujtatni az 1 db HU100SK-val, csak 4-5 naponként, 100 tojásonként kell feltölteni az 500-as gépet.

Igen nagy a variációs lehetőség, kezdtük a legegyszerűbbel, tartunk a komoly árutermelésnél és semmit sem dobtunk ki!
És nem kellett egyszerre a teljes beruházást kifizetni!

Ahogy beletanultunk, kiépült az értékesítés, fokozatosan kitermelte a gépberuházások árát!
Egészen kicsi kockázattal el tudunk indítani egy gazdálkodási vonalat!

2011 PL Maschine Kft.