Keltetőgép Gyártó KFT.

Czech Slovakian Românie German English
x

Kontakt


Stevlik Jozef
E-mail: stevlik.jozef@post.sk
Telefon: 00-421-944-414-671

Keltetőgép családjaink

Gépeinkről

Keltetőgépeink az ismert baromfifajták (fürj, fogoly, fácán, gyöngyös, tyúk, pulyka, kacsa, liba) és egyes egzotikus madarak (papagáj, strucc, emu) tojásainak elő- és utókeltetésére alkalmasak folyamatos, illetve szakaszos üzemben.

Gépeink típusjelében az első betűk jelentik a gépház anyagát. (HU = hungarocell doboz, MIDI = ragasztott PVC lemez borítású hőszigetelt szendvicspanel a gépház, PLM= az ipari keltetőknél acéllemez borítású hőszigetelt szendvicspanelből van a gépház.)

A típusjelben lévő szám a tyúktojásban mért kapacitást jelenti.

B a bujtatógép, az F az automatikus tojásforgatás jele.

Az S a típusjelben azt jelenti, hogy a gép páratartalmat is mér, és automatikusan szabályozza is. Belső világítás is van az S jelű gépekben.

A komolyabb gépek biztonsági rendszerekkel is el vannak látva. Veszélyes zavar esetén (pl. a hőmérséklet a beállított szint fölé emelkedik), a gép riaszt. Távriasztásra is alkalmasak.

Pl. MIDI F500S = 500db tyúktojás keltetésére alkalmas, automatikus fordítóművel szerelt gép, amely a hőmérsékletszabályzáson túl a páratartalmat is szabályozza, biztonsági rendszere, és belső világítása is van.

Szinte mindegyiknél lehetőség van különleges célú felhasználásra, elő-keltetésre, bujtatásra, méhanya keltetésre, hüllő tojások keltetésére, emu és strucctojások keltetésére, inkubálásra, stb.

Készítünk speciális kialakítású egyedi gépeket is. Elvileg bármilyen egyedi ötlet, speciális igény megvalósítható, egyedi árajánlat alapján.

Gépeink kapacitásuk és működésük szerint 3 csoportba sorolhatók.

1. HÁZTÁJI KELTETŐK

Kapacitásuk 55 db-tól 140db-ig terjed, bármilyen tojás keltethető velük.

Ennek a gépcsaládnak a lelke az SK 60, ill. SK 60F típusú kompakt fűtőegység, ami igen sokoldalúan használható, és jelentősen leegyszerűsíti ezeknek a gépeknek a gyártását, használatát.

Ezek a keltetőgépek tulajdonképpen „doboz variációk egy témára”, a kompakt fűtőegységre. A kompakt fűtőegység a keltető-tér levegőjét fűti és keveri. Beépített digitális hőmérője világító számokkal folyamatosan kiírja a keltetőtér hőmérsékletét. Nyomógombokkal

beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet, amit a szabályzó tizedfokos pontossággal behoz és tartja.

A gépházak készülhetnek hungarocellből (típusjelük HU), vagy ragasztott- hőszigetelt szendvicspanelekből. (Típusjelük MIDI …)

Lehetnek kézzel forgatósak, vagy automatikus fordítóművel szereltek is.

A gépcsalád modulrendszerűen bővíthető, kezdhet a legegyszerűbb kézzel forgatós keltetővel, később lecserélheti a dobozt, majd bővítheti automatikus fordítóművel, felszerelheti páramérővel, hőmérővel, tojáslámpázóval, ahogy a kedve, az igénye és a pénztárcája engedi.

Kompakt minősítés letöltése (PDF)

2. MIDI KELTETŐK

Kapacitásban 55-500db tyúktojás tartományban készülnek. Felszereltségben sokféle  változatban.

A legkisebb kapacitásúak a háztáji gépcsaládba tartoznak, akárcsak a HU típusúak.

A közepes kapacitású gépeket 3 gépszekrény méretben gyártjuk: 90, 230, és 500 tyúktojásra.

A legegyszerűbb tudásszintűek a bujtatógépek: B90, B270, B600

Ezek az automatikus hőmérsékletszabályzáson túl, biztonsági hűtéssel rendelkeznek, és riasztásra is képesek.

Aztán következnek az automatikus forgatásra is képes típusok: F90, F230, F500

Ezek már az automatikus hőmérsékletszabályzáson túl, automatikus forgatással, biztonsági hűtéssel is rendelkeznek, és riasztásra is képesek.

A legkomolyabbak: F90S, F230S, F500S az előbbieken túl automatikus páraszabályzással, összetett biztonsági rendszerrel, és belső világítással is rendelkeznek.

Vannak a strucc és emutojások keltetésére kifejlesztett változatok is. A struccos keltetőhöz lehet párakicsapó rendszert is csatlakoztatni, avval levihető a páratartalom 30%-ra is.

Midi minősítés letöltése (PDF)

3. IPARI KELTETŐGÉPEK

Az ipari keltetőgépek sorozatban gyártjuk az árutermelés professzionális, folyamatos üzemeltetésre méretezett keltetőgépeit. Sokféle típusváltozatban készülnek, lehetségesek egyedi, speciális kialakítások, kombinált géptípusok.
A hagyományos baromfifajok keltetésén túl gyártunk strucc, emutojás keltetőgépeket, olyan
kombinált egyetemes típus-variációkat amelyek mindegyik faj keltetésére alkalmasak. Gyártunk gyógyszergyári kísérleti gépeket, korrózióálló acél belső részekkel, különleges klimatikus viszonyokra méretezett gépeket is.

1200-1800-3600 -5400-6300 db-os nagyságrendben, mikroprocesszoros szabályzással, teljesen automatizált kivitelben készülnek.

Ipari keltetőgépeink gépháza 50 mm falvastagságú hűtőházi szendvicspanelekből készül (kívül-belül horganyzott festett acéllemez fegyverzetek, poliuretánhab hőszigeteléssel).

Ezek már az automatikus hőmérsékletszabályzáson túl, automatikus forgatással, automatikus páraszabályzással, összetett biztonsági rendszerrel, hűtéssel is rendelkeznek, és riasztásra, távriasztásra is képesek. Belső világításuk is van.

A sokféle variációs lehetőség miatt ezekre egyedi árajánlatokat készítünk.

Ipari minősítés letöltése (PDF)

4. KIEGÉSZÍTŐK

Gyártunk, forgalmazunk a keltetéshez szükséges egyéb kiegészítőket, lámpázókat, páramérőt, hőmérőket, keltetős szakkönyvet.
Megvásárolhatók gépeink alkatrészei is, ha bármelyik gépünk valamelyik részeleme elromlik, eltörik, az pótolható, hiszen mi vagyunk a gyártók.

Vannak nagykapacitású keltetőgépek vezérlésére alkalmas eszközeink, hőszabályzók, páraszabályzók, forgató motorok, ipari tojástálcák, bujtató tálcák, stb.

Keltetőgép barkácsolóknak, hobbystáknak hőszabályzók, hőmérők, páramérők, csőfűtőtestek, tojásforgató tálcák elemei, stb.